Slováci vraj vymysleli jedinečný púpavový liek na koronavírus. Polícia vyvracia nezmyslený hoax

Slováci predbehli svetových vedcov či výskumníkov a vymysleli jedinečný liek, ktorý zatočí s koronavírusom! Alebo žeby nie? Nezmyselný hoax, ktorému uverili stovky ľudí, musela znova Polícia Slovenskej republiky objasniť na sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok – zdroj: Európske noviny

Celá teória dezinformátorov je založená na obyčajnom tvrdení, že treba konzumovať potraviny, ktoré majú vyššie pH ako samotný koronavírus. Toto tvrdenie vraj napísala neznáma doktorka svojej kamarátke, ktorá sa s ním mala veľkodušne podeliť na sociálnej sieti.

https://www.facebook.com/hoaxPZ/posts/807563310071538

Konšpirátori odporúčajú konzumovať citrón, cesnak, ananás, avokádo či dokonca púpavu. Škoda je, že si však pri písaní tohto hoaxu aspoň trochu nezopakovali chémiu a neoverili základné fakty (stačí sa pozrieť na hodnoty pH uvedené pri jednotlivých potravinách a hneď zistíš, na čo narážam).

Z toho všetkého vyplýva, že žiadny účinný liek na koronavírus zatiaľ nebol objavený. Je teda dôležité overovať si fakty a neskúšať neoverené “recepty na zdravie” zo sociálnych sietí. Mohlo by ti to totiž spôsobiť nemalé zdravotné problémy.

Odporúčame

Odoberať
Upozorniť na
guest
2 Komentáre
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Komentáre z článku
Zobraziť komentáre
Andris
Andris
4 roky dozadu

Ananás pH 12,7. Už viem, z čoho sa robia žieraviny.
Púpava pH 22,7. Pre priemysel nepoužiteľné, zničí stroje.

pff
pff
4 roky dozadu
Odpovedať   Andris

žieraviny sú nízke hodnoty až negatívne, najsilnejšia žieravina má pH okolo -33

Last edited 4 roky dozadu by pff