6 zábavných príhod čašníkov a ľudí z gastronomického priemyslu, ktoré si len tak nevymyslíš
Práca v gastronómii si vyžaduje určité znalosti, aby ste potom neboli pred zákazníkmi za úplných neandrtálcov. Nikto sa však nestane profíkom za jeden deň a preto vznikajú aj podobné príbehy, ako je týchto šesť.
#1 @lilyannatrnr
Najlepší kamarát mi raz povedal, že keď ako 17-ročný pracovala v nóbl hoteli, opýtal sa ho nejaký chlapík na raňajkách, „To je crème fraîche?“ On mu odpovedal, „Jasné, jedlo po záruke nepodávame.“ Nemohol som sa na tom vtedy prestať smiať.
#2 @stuart_bowes
Pracoval som v hoteli … zákazník povedal čašníčke, že je jeho ryba mierne vysušená.. čašníčka mu na to odpovedala, „To sa väčšinou stáva, keď vyberiete rybu z vody.“ Našťastie to ten zákazník zobral s humorom.
#3 @jafflecakes
Dievča s ktorou som pracoval, malo asi tak 18 rokov. Raz si od nej zákazník vypýtal suché víno. Ona sa naňho pozrela a nechápavo odpovedala, že tu máme jedine mokré vína. Keď nám ten príbeh rozprávala, bola v tom, že debil je ten zákazník.
#4 @missdawniehick
Ako 13-ročná som pracovala v galantérii. Raz sa ma zákazníčka opýtala, či máme neviditeľnú niť. Pozrela som sa letmo na poličku a bez rozmýšľania odpovedala, „Prepáčte, žiadnu nevidím.“ Nikdy na to nezabudnem.
#5 @jim171278
Sestra raz pracovala v preplnenom bare a keď jej zavolali o rezerváciu stola, odpovedala „prepáčte, dnes tu máme totálne naj*bané.“
#6 @pritcher_s
Keď som pracovala v Marks and Spencer, prišiel ku mne jeden pán a opýtal sa, kde je východ. Nič som nepočula, ale bolo mi blbé sa ho na to pýtať, tak som mu ukázala na vajíčka…asi minútu tam stál a pozeral na ne.